Karo Halı

Karo Halı Nedir Nerelerde Kullanılır;

İç mekânlar da her alanı dekore etmek için Karo halı, son yıllarda tercih edilen bir zemin kaplama malzemesidir. Farklı dizilim seçenekleri sunması nedeniyle dekorasyona katkısı duvardan duvara ürünlere nazaran daha fazladır.Karo halı Yoğun hareketliliğin olduğu yerlerde özellikle kullanılmaktadır. 

Örnekler; Ofisler, Banka şubeleri, Büyük mağazalar ve yükseltilmiş zemin malzemesinin kullanıldığı yerlerde özellikle tercih edilir. Pratik bir şekilde uygulanılıyor olması sebebiyle uygulama esnasında kurulu olan düzeni bozmadan ürünü yenilemek mümkündür. Temizlenmesi kolaydır. Temizlenmeyen kısımlar kolaylıkla çıkartılıp değiştirile bilmektedir.

Kolaylıkla aşınmaz dayanıklı, uzun ömürlü bir üründür. Ses İzolasyonu yaparak ofislerde verimliliği arttırır. Anti-statik, anti-alerjik, kayma yapmayan bir üründür.

Karo Halı Üretiminde Kullanılan İplikler;

Polyamid;  

Günümüzün en popüler iplik çeşidi olan Polyamid, karo halı üretiminde kullanılan bir iplik türüdür. Yıpranmaya karşı dayanıklı, esnek, mobilyanın ağırlığına ve hareketine dirençli ve aynı zamanda göz alıcı renkler sağlayabilen bir malzeme olması sebebiyle Polyamid, karo halı üretimi için uygun bir üründür. Leke ve kirleri gizleyebilen Antistatik, antibakteriyel ve antialerjiktir alev almaz yapıda olması nedeniyle az ya da yoğun trafiğe sahip, her türlü kullanım alanı için karo halı üretimi yapmaya olanak verir. Halının alt kısmı pvc ve bitümen zemin olarak üretilmektedir.

Polipropilen;

Karo halı üretimi yapılan bir diğer iplik cinsi polipropilendir. Mükemmel renk berraklığına sahip olan bu iplik türü kolaylıkla temizlenebilmekte ve aynı zamanda su bazlı lekelere karşı da oldukça dirençli olmasına rağmen, yağ bazlı lekelenmelere karşı direnci polyamide göre daha zayıftır. Halının alt kısmı pvc ve bitümen zemin olarak üretilmektedir.

 Karo halı kullanımı ülkemizde henüz istenilen seviyede değildir. Bunun başlıca nedeni olarak kullanım alanlarının kısıtlı olması, Halı kalitesinin tek tip (bukle) tarzında üretiliyor olması, üretiminin ülkemizde talep edilenden daha düşük seviyede yapılıyor olması sayıla bilir.